Dressuur

Er zijn verschillende wegen die naar Rome leiden; de snelste is vaak niet de beste. Dit geldt evengoed voor het rijden van je paard.

Helaas zie je vaak paarden die dribbelen en met de kin op zijn borst lopen. “Aan de teugel” wordt dit door sommigen genoemd. Ik vind het meer in de krul trekken, de naam doet er niet toe, maar dit is helaas hoe veel ruiters rijden. Het liefst nog met een strak aangetrokken slof.

Voelt bovenstaande voor jou niet goed? Wil je op een andere manier leren rijden met je paard? Beleef je geen plezier meer aan het rijden? Heb je geen aansluiting meer met je huidige lesgever?

Stel je dan eens voor, een ontspannen en tevreden paard.

Juist, je ziet een paard dat geheel ontspannen is en gericht is op zijn berijder. Een paard dat lekker voorwaarts-neerwaarts loopt. Of, indien later in het rijuur, een paard dat ontspannen voorwaarts-opwaarts gaat en lekker los door zijn hele lijf beweegt.

Dit is waar ik tijdens de lessen naar toe wil werken. Een ontspannen paard dat de indruk geeft alles wat wij van hem vragen, uit eigen wil te doen. Dit doe ik door van het voorwaarts-neerwaarts naar het voorwaarts-opwaarts te werken.

Nevada april 2010

 

Copyright Een met je Paard, KvK-nummer 57692947