Wie is het gezicht achter Één met je Paard

Ik ben Monique Schellekens geboren in 1976. Toen ik 7 jaar was, ben ik gaan paardrijden. Ik heb leren paardrijden op een manege en reed de pony’s van vriendinnen als ze op vakantie waren. Van mijn opa heb ik op een gegeven moment een eigen pony gekregen: ‘Nancy Romance’. Ik verzorgde haar al een tijdje en toen de eigenaar haar ging verkopen, kregen wij de eerste keuze.

Op de ruin Valliant na, heb ik altijd merries gereden met een sterke wil. Met de merrie Katharine ben ik zelfs gestopt omdat ze te gevaarlijk werd om mee te rijden. Ze sloeg rustig naar voorbijgangers als je op de weg reed, maar ook naar de jurywagen of je voorlezer op wedstrijden, voor mijn gevoel zonder aanleiding.

Vlak voor ik naar Den Haag verhuisde, ben ik gestopt met Katharine omdat het zelfs voor mij te bont werd. Ze is verkocht aan mensen die haar voor de kar wilden zetten. Later heb ik via via gehoord dat ze voor de kar een paar keer is gaan liggen en dat ze haar uiteindelijk hebben laten inslapen.

Uiteindelijk ben ik weer op zoek gegaan naar een paard en kwam bij Nevada (LA x Chronos) uit.

Nevada werd geleased door twee meiden waar er één van stopte. Toen ik ging proefrijden had ik wel het idee dat het wat zou kunnen worden tussen ons en zowaar: ik heb haar nadat ik haar ben gaan leasen eind 2001, uiteindelijk gekocht in december 2003. Ik heb in die twee jaar meerdere mensen gehad die haar met mij leasden; het klikte alleen nooit echt tussen Nevada en die mensen. Ik heb haar gekocht toen het meisje dat toen samen met mij leasede minder moest gaan rijden.

Zij is nog een poos mijn bijrijder geweest. Nevada was nooit de makkelijkste en soms had ik wel even genoeg van haar nerveuze en schrikkerige gedrag. Door haar en voor haar ben ik de opleiding bij de ISPH gaan doen, omdat ik niet meer verder kwam en zelfs vaak geen plezier meer had in het rijden. Nevada wilde niet meer lopen en reageerde niet meer op de hulpen.

Tijdens de opleiding is de band die we al hadden erg veel verbeterd en kreeg ik weer plezier in het rijden. Ik ben toen zelfs weer gestart met het rijden van wedstrijden. Helaas heb ik Nevada in maart 2014 moeten laten inslapen na een zware koliekoperatie, het mocht niet zo zijn dat ze langer bij mij mocht blijven.

Kort erna heb ik de merrie Graceful-O gekocht, lang genoten van elkaar hebben we helaas niet. In maart 2018 heb ik haar meer lijden bespaart en ook haar laten gaan.