Zadelmak tot eerste keer los

Na mijn vakantie was het zo ver. Graceful kreeg voor het eerst een zadel op. Ze heeft geen pas verkeerd gezet. Na een paar keer longeren met zadel, ben ik gaan hangen! Het gevoel dat ik zo kon opstappen was er gelijk, voor de zekerheid dit pas na de tweede keer hangen gedaan.

Ondertussen heb ik al een aantal keer op Graceful gezeten en stap ik al deels weg op beenhulp. Halthouden gaat voor het grootste deel op stemhulp! Toen Graceful last had van haar tandjes, heb ik een tijdje gewerkt met de kaptoom.

Het eerste weekend dat ik er met het aangemeten zadel voor haar erop zat, ben ik maar gelijk los gegaan! Wat was ik trots zeg op die knappe Graceful-O.

Hier stop ik met het verslag. Ik heb er langer over gedaan dan ik eigenlijk van plan was, maar dit kwam helaas door zaken die buiten mijn invloedsfeer liggen en eigenlijk was het wel goed voor haar zo.

Ik kan met trots zeggen dat ik een paard heb dat alle vertrouwen in mij heeft en dat niet overdonderd is met zadelmak maken tot aan het draven en losrijden toe.